maanantai 10. elokuuta 2015

Taifuunin tuulia

Ennen Shanghaihin tuloa minua varoiteltiin että elokuu on vuoden kuumin kuukausi, lämpötila tulee nousemaan yli neljänkymmenen. Yöksi laskee ehkä siihen kolmeenkymmeneen. Näinhän se olikin, elokuu alkoi kuumana ja hikisenä ja lämpömittari näytti +37. Illalla kun "viileni" ja oli vain sen 31 astetta, niin heti tuntui paremmalta ja raikkaammalta. Niinpä nämä yhtäkkiset sateet yllättivätkin. Yhtenä päivänä taivas veti harmaaksi eikä aurinkoa ole sen jälkeen näkynyt. Ikinä en ole eläessäni nähnyt pilvien liikkuvan näin nopeasti kuin ne täällä liikkuu. Sääennusteet lupaa sadetta ja ukkoskuuroja niin pitkälle kun säätä uskaltaa luvata. Mistä tämä nyt tuli?

Äsken facebook sitten ystävällisesti uutisoi, kuinka viikonloppuna taifuuni on iskenyt Taiwaniin ja siitä siirtynyt itä-kiinaan. Kuulemma manner-kiinaan pysähtynyt, mutta sen seurauksesta lähistöllä tuulee. Ei ihmekään että aiemmin tänään parvekkeella sohvatyynyt lähtivät lentoon. Kun kävin tänään ulkona lounaalla niin ei sateenvarjo pysynyt kädessä kun tuuli iski vasten.

Uutisten mukaan taifuuni on nyt pysähtynyt, mutta sateita se vielä tuo. Kuulemma kovimmat sateet sataan vuoteen Kiinassa. Ei minulla täällä siis mitään hätää ole, sen takia halusinkin tänne nyt kirjoittaa, että kaikki on hyvin. On sitä ennenkin pientä vesisadetta ja tuulenpuuskia kateltu :)

Uutisointia aiheesta:
 http://edition.cnn.com/2015/08/08/asia/typhoon-soudelor/index.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti