tiistai 19. toukokuuta 2015

S niinkuin Shanghai

Pari päivää sitten havahduin taas ajankuluun, kun tajusin että tasan kuukausi niin olen taas suomessa. En pysty selittämään, kuinka paljon kaipaan saunaa, karjalanpiirakoita, metsää, järvessä uimista, sitä ettei jatkuvasti tarvitse olla vääntämässä small talkia, tähtitaivaan tuijottamista ja jopa nakkikeittoa. Pari hassua viikkoa enää niin olen taas siellä! Samaan aikaan surettaa aivan tajuttomasti. En oo ikinä tykänny siitä kun asiat loppuu, ja nyt kun on tässä oppinut olemaan niin tuntuu tosi oudolta lähteä. Älkää käsittäkö väärin, todellakin odotan kuin kuuta nousevaa ettei mun arkipäivä koostu enään vaippojen vaihdosta, mutta samaan aikaan se on tosi haikeeta. No, onneksi olen treenannut tuota lentokoneessa vollottamista sen verran että saan itteni kasattua siihen mennessä kun helsinki-vantaalle laskeudun!

Tosiaan suomessa lomailen sen kolmisen viikkoa, minkä jälkeen pyyhkäisen takaisin englantiin. Muutama viikko tulee englanninmaalla oleiltua kun pistän taas passin ja hammasharjan reppuun ja hyppään lentokoneeseen. Lähden viideksi viikoksi ihmettelemään Shanghain vilinää. Tämä koko reissu tuli itsellenikin vähän puun takaa, ja sen takia olenkin siitä niin innoissani. Etenkin tuollaisia kaukomaan reissuja tulee helposti suunniteltua pidempään, mutta tämä tuli itsellekin tietoon vasta pari viikkoa sitten. Shanghaissa minua odottaa pieni Chili-koira, kenen luokse menen majailemaan.


Chili

Chilin äiti ja isi lähtee itse Suomeen lomailemaan, ja minä jään pitämään koiralle seuraa ja talon seiniä pystyssä. Jään siis Shanghain vilinään itsekseni, ajattelin pakata mukaan muutaman kirjan, aurinkorasvaa ja lenkkarit, ja olla ihan lomalla. Tiedän, monen korvaan saattaa kuulostaa hassulta, että lennän toiselle puolelle maailmaa koiravahdiksi, mutta minun mielestäni tämä on aivan täydellistä. Kun tuo oikea elämä, asunnon löytäminen ja töiden etsiminen vähän ahdistaa, niin tälläinen viiden viikon irtiotto tuntuu taivaalliselta. Välillä tuntuu, että kaikki omanikäiset kaverit tekee ns järkeviä ratkaisuja elämässään, ovat töissä ja asuvat kivoissa kämpissä ja miettii parisuhdelomia ja vauvoja. Itse lähden viideksi viikoksi toiselle puolelle palloa ihan vaan kun en tiedä mitä muutakaan tekisin. Tosian koko elokuu menee siellä, ja syyskuun alkupuolella lennän takaisin Englantiin. Sitten yritän hetkellisesti elää oikeaa elämää, tehdä töitä ja asua itsekseni. Saa nähdä minkä aikaa sitä jaksaa kunnes taas lähtee seuraavaan reissuun. Ja ei, en tiedä milloin olen tulossa takaisin suomeen. Sitten kun siltä tuntuu. Katsotaan nyt mihin elämä heittelee.


Lennot varasin Shanghaihin tuossa pari päivää sitten. Perjantaina olen menossa suomen suurlähetystöön selvittelemään passiasioita, ja kun uusi passi on kourassa niin haen kiinaan viisumia. Vähän on perhosia mahanpohjalla. Vaikka on tullut jonkunverran reissattua, niin en ole ikinä ollut tuolla idässä päin. Aasia tulee olemaa aivan uusi kokemus, ja etenkin noinkin suuri kaupunki. Mikäli googleen on uskominen niin Shaghaissa asuu se 14 miljoonaa ihmistä, aikaero tänne englantiin on 7 tuntia (suomeen siis 5) ja siihen se minun käytännön tietämys loppuukin. Jännää!



2 kommenttia:

  1. Ihanaa että tulet - tervetuloa!

    VastaaPoista
  2. Shanghaissa asuu tätänykyä yli 25 miljuunaa henkilöä ja on näinollen maailman suurin kaupunki kun ei lasketa laitakupunkia kuten esim Tokion kohdalla. Valmistaudu elokuun helvetinmoiseen kuumuuteen! Hyvät reissut! T. Shanghaissa 5v

    VastaaPoista